Torsdag

Dagarna bara springer iväg och imorgon är det redan fredag! 
Idag jobbade jag på city lade på Skoringen men det vi gör är bara att fixa inför öppningen som är den 2 oktober! Det är 100 nya butiker som öppnar så det är otroligt mycket folk som springer runt med lastpallar upp och ner i hissen och byggarbete som också springer också runt överallt så det är lite kaos. Kul har det varit i alla fall och tiden har gått fort. Jobbade 10 timmar idag och jag gissar att det blir lika många timmar imorgon, men det gick riktigt bra idag så det ska nog gå lika fint imorgon! Blev även bjuden på pizza av jobbet och den var sjukt god så då fick man sig lite extra energi.

Går inte att lägga in bilder på bloggen på något konstigt sätt, men när det fungerar igen så kommer det en bildbomd!


Onsdag

Igår var sista dagen på dagiset jag har varit på i fem dagar så det kändes lite tråkigt att i inte komma tillbaka. Kommer sakna barnen!

Idag har vi fixat norskt mobilnummer och norskt banknummer. Känns otroligt bra att det är fixat men det var inte så lätt som vi trodde utan det blev en massa krångel, men nu är det fixat och klart i alla fall! 

Imorgon ska jag till Skoringen på city lade och hjälpa till med att packa upp skor inför den nya öppningen!



Helgen som varit

I fredags var det första dagen på nya jobbet. Det var kul att prova nånting helt nytt, men jag tycker inte om när jag inte kan nånting om det nya jobbet så jag vill gärna lära mig allt direkt. Det kändes bra i alla fall men jag vet inte än vart jag kommer att jobba. Tror det står mellan två olika gallerior.
 
I lördags var det andra dagen på Skoringen och det var sjukt mycket mer folk då än i fredags så det var ju skönt att det inte var min första dag i lördags. Tiden går otroligt fort vilket är skönt för jag trodde faktiskt att man skulle kunna bli uttråkad men det finns alltid nånting att göra! 
På kvällen åkte jag och Olivia in till centrum och tog oss en drink på tgif. Det slutade med att vi hamnade på solsiden och hade en riktigt rolig kväll! 
 
Igår hade vi en äkta vilodag då vi satt på samma ställe från då vi steg upp tills vi gick och la oss. 
Vi hade en bra helg helt enkelt, men nästa helg blir en lugn helg!
 
Har ingen bild just nu så här kommer en gammal bild på nånting jag skulle vilja ha just nu!
 

Jag är glad

För att jag fick jobbet jag gick på intervju för!! Dom ringde igår och sa att jag ska få börja på fredag för att lära upp mig och så ska jag jobba på lördag också. Det ska bli så kul att testa någonting annat och jag har faktiskt velat jobba på någon skobutik ett tag så jag ser verkligen framemot att börja. Vet inte än på vilket ställe jag ska vara för dom hade flera olika butiker lite utspritt i Trondheim, men hoppas antingen på en galleria som heter Sirkus eller city lade för där jobbar Olivia! 

Sen är jag också glad för att jag och Olivia har bokat resa hem i jul så vi kommer hem den 21 december och åker tillbaka igen den 4 januari. Ska bli så skönt att vara hemma, fira jul och nyårsafton, men även bara ta det lugnt och vara med familjen och vänner!





16/9

Idag var det första dagen på ett nytt dagis och det var lite spännande som vanligt! Barnen var snälla i alla fall och jag trivdes bra där vilket var kul eftersom jag ska vara där fler dagar också.

Idag ska vi förhoppningsvis få en antennkabel så vi kan börja se på tv. Hoppas även på att vi får ett större kylskåp idag också. 

Vi har nu fått våra D-nummer så det som ska fixas nu är ett norskt bankkort och ett telefonabonnemang  så man kan börja använda 3G utan att det blir svindyrt. 

Vädret fortsätter leverera här i Trondheim också. I solen blir det riktigt varmt så det är rätt skönt när man är ute så mycket på dagarna. Vill ändå att det ska bli liten kallare så man kan använda andra jackor och kläder. Älskar höst och vinterkläder! 

En bild tagen från den korta vägen från busshållplatsen och där vi bor.




Härlig dag

Idag har jag varit på jobbintervju och jag håller tummarna på att det gick bra. Det kändes helt okej men eftersom det här var min första gång jag var på en intervju så har jag egentligen ingen aning hur det kan ha gått. Jag hoppas i alla fall det gick super! 

Efter intervjun gick jag runt och lämnade lite mer CVn och vid 14 tiden var jag hemma igen. Var en riktigt härlig dag det här med bra väder och så fick jag veta att jag ska få jobba på ett storbarnsdagis i sex dagar så jag blev riktigt glad!

Min utsikt just nu. (Var tvungen ta ditt rum Olivia för solen stekte på alldeles för mycket i mitt hehe)



Storlien

Idag har vi varit i Storlien och storhandlat och det var inte kul för det var sjukt trångt där inne och sen hade dom inte så mycket utbud heller, men nu har vi då mat så de räcker ett tag! Vi hoppas på att få ett större kylskåp snart också.

Annars så har den här dagen varit lugn och skön. Imorgon är det måndag och det känns bra med en ny vecka!

En fin bild som är tagen alldeles nyss i vårt mörka rum.




It's Friday

Idag var jag på storbarnsdagis och det kul att vara på lite olika ställen men saknar fortfarande det första stället så jag hoppas jag får komma dit någon mer gång.

Ikväll har vi inte gjort nått speciellt utan bara chillat, kollat på big brother och ätit lite godis. Imorgon vet vi inte riktigt vad som händer än, men vi ska in till centrum på stan i alla fall!

Ikväll fick jag även veta att jag ska få komma på intervju på måndag på en skoaffär så det känns riktigt kul! Är lite nervös för jag har aldrig varit på någon arbetsintervju förut, men jag hoppas det kommer gå fint! 
Ha en bra helg allesammans!

Godis som jag fick skickat av mamma<3





Två veckor idag!

Idag jobbade jag sista dagen på det här dagiset idag, imorgon blir det ett annat. 
Hoppas jag får vara med större barn imorgon!

Fredag imorgon och sen är det helg igen. Veckorna går otroligt snabbt för idag har vi varit här i prick två veckor! Vi har hunnit med så himla mycket den korta tiden vi har varit här och varje dag har man alltid gjort nånting. Man får passa på att njuta när man märker att tiden bara rinner iväg.

Helgens planer ser ut som så att på lördag ska vi nog in till centrum och kolla runt lite och på söndag hade vi tänkt åka till Storlien och handla. 

Så här brukar det se ut på kvällarna när vi sitter och kollar på olika program som vi har missat!




Onsdag

Igår kväll blev det som vanligt en lugn kväll hemma i soffan framför varsin padda. Såg ikapp några idolprogram som jag hade missat. Somnade innan kl tolv som jag faktiskt ofta gör nuförtiden. Otroligt skönt att ha kommit in i en rutin och att man börjar samma tider varje morgon! Det dåliga är väl att man oftast vet bara hur man jobbar den här veckan och inte nästa vecka. Hittills har vi fått jobba båda veckorna vi har varit här i alla fall.

Idag var andra dagen på det här dagiset. Dagarna blir inte riktigt lika fartfyllda som med stora barn men kan vara skönt det med ibland.

Har just fått veta att mamma och pappa kommer och hälsar på den 10e oktober!! Längtar så mycket! Ska bli kul att visa dom hur vi bor och hur fint det är här i Trondheim.

På måndag funderar jag på att lämna cv igen på lite olika ställen. Det finns en galleria lite utanför själva centrum som jag skulle vilja gå och lämna cv på så får se när det blir av, men snart blir det i alla fall.

Ikväll tog vi en liten prommis vid Skansen. Det är superfint där med alla båtar och så finns det en fyr där också! Riktigt kul att se mer av Trondheim än det vi redan har sett!







Barnehage

Idag har jag jobbat hela dagen och är helt färdig efter allt lek å stoj. Jobbar nu hela veckan och blev idag även uppbokad några dagar nästa vecka. Skulle vilja hitta mig något jobb där jag kan jobba även på helgerna för att få in så mycket lön som möjligt.
 
Ikväll kanske det blir en tripp till ett ställe som heter Skansen, om vi orkar jag är rätt förkyld så det är lätt hänt att det blir en lugn kväll.
 
Här är en bild på Tula, killen vi bor hos söta hund.
 
 
 
 

Bokat resa

Nuuuu är det så att vi har bokat en resa som kommer helt amazing. Jag förstår knappt själv att vi verkligen kommer att göra den här resan för det låter för bra alltså!
Det här är då våran reseplan:
-New York
-San Fransisco
Sen kommer vi hyra bil i San fran och köra till:
-Los Angeles
-Coachella (om vi får tag på biljetter)
-Las Vegas
-Grand Canyon
Sen flyger därifrån till:
-Miami
-Orlando

Som ni ser så tror jag att den här resan kommer bli oförglömlig!
Bara 202 dagar innan planet lyfter till JFK och vår resa börjar!




Tisdag

Idag var jag på ett annat dagis, ett småbarnsdagis. Förra jag var på var ett storbarnsdagis. Trodde jag skulle tycka mer om att vara med små barn men jag kom fram till att jag hellre är med stora barn för dom kan man prata med. Såklart var dom små barnen söta men jag saknar mitt förra dagis.

Ikväll blir det en lugn kväll gissar jag på. En nap skulle jag behöva och sen blir det big brother och paradise hotel och sen sova igen! 



Jobbsök

Idag har vi varit och lämnat cv lite överallt. Vissa butiker sökte personal så vi hoppas på att dom hör av sig!

Manpower ringde idag så nu har jag jobb tisdag till fredag så det känns bra att ha jobb den här veckan också:)





Filmkväll

Ikväll har jag hunnit prata med min syster, pappa och Lollo och Elin på Skype så det känns bra att ha få se alla och prata med dom. Saknar allihopa men det är inte så länge kvar innan jag får träffa dom!

Nu sitter jag och Olivia och ser Grown ups som går på tv. En riktigt skön söndag har det här varit så nu har vi laddat upp batterierna och är redo för en vecka som förhoppningsvis är fylld med massa jobb!




Lite bilder från vårat lilla boende

 
 
 
 
 
 

Dagens projekt

Fick en till byrå, vilket var kanon då vi inte fick plats med bådas kläder i bara en.. Har skruvat och kämpat och nu är den äntligen klar!
 
 

Nidarosdomen

Förra lördagen var vi förbi Nidarosdomen, nordens största domkyrka. Vi var dock aldrig in vilket jag skulle vilja göra någon dag! Har hört att den är otroligt fin där inne men det får kanske bli nästa gång.
 
 
 
Igår kväll var vi förbi Solsiden och strosade lite, riktigt mysigt! Blir nog även en tur ut ikväll och se lite mer vackra Trondheim.
 

Söndag

Idag har vi bakat kladdkaka vilket är standard. Tror det här är tredje kladdkakan på typ 11 dagar hehe. Snart får vi börja lugna ner oss.
Ikväll sitter vi fastklistrade i soffan med varsitt täcke och kudde och kollar på någon bra film. En perfekt söndagskväll enligt mig.

Imorgon ska vi lämna cv i hela Trondheim hade vi tänkt. Vi ska ha ett jobb och det är snart haha! Både hoppas helst på ett butikjobb men tills dess så tar vi gärna jobb via Manpower som är en bra början innan man får ett annat jobb på egen hand:) 






IKEA tripp!

Mitt första inlägg här i Trondheim! Vi har nu bott här i över en vecka och trivs väldigt bra i denna vackra stad!
Har jobbat hela veckan på två olika dagis och blev frågad av båda att komma tillbaka nästa vecka. 
Dagisjobbet är bara tillfälligt och ska på måndag söka mig till något annat.
 
Idag har vi varit på Ikea för att införskaffa lite välbehövliga grejer till vårt lilla place. Mer bilder på vårt boende kommer senare!
 
 
 
 

Friday


Dagen började kanon när jag möttes av en väldigt trevlig busschaufför som var på fredagshumör, dvs väldigt glad att det snart är helg! Kul med sånna busschaufförer tycker jag!

Idag var det sista dagen på dagiset och det känns lite både och. Det har varit en tuff vecka och jag är helt slut varje gång jag kommer hem, men jag kommer sakna alla barnen som man har lärt känna.  
Jag lärde ett barn att fläta håret så jag fick en fin liten fläta i håret av henne idag. Sen har jag fått massvis med teckningar som jag ville ta hem så nu kommer jag aldrig kunna kasta dom om jag känner mig själv rätt.
När jag skulle fara hem idag så sa dom att dom skulle fråga efter mig när dom ringer till Manpower om de behöver någon vikarie någon dag, så det kändes riktigt kul att höra!

Här är dom fina teckningarna jag fick av barnen:)


I helgen har vi ingenting speciellt planerat. Kanske det blir en lugn helg hemma framför tven eller utgång. Ikväll är jag i alla fall ganska säker att det blir hemmakväll framför tven samtidigt som vi trycker i oss kladdkaka! 

På söndag har vi kanske tänkt åka till Storlien och handla mat och GODIS!!! Alltså en sak som jag vill ha hela tiden är verkligen godis och det är så sjukt dyrt här så man vill inte köpa det. Maten är också sjukt dyr men det vet ju alla redan. 
När vi åker till Storlien ska jag köpa mat så det räcker i en månad! 


En ny start!

Hallå allesammans! 
Efter ett längre uppehåll från bloggen kände jag att det är dags att börja blogga igen. Just nu händer det rätt mycket för oss för vi har nämligen tagit vårt pick och pack och dragit oss till Norge. Så just nu bor vi i den vackra staden Trondheim som ligger mitt i landet. Det är verkligen en fin stad och den är så mycket större än lilla Skellefteå.

Vi är inneboende hos kille som aldrig är hemma så just nu har vi fått använda hela huset tills han kommer hem och tills övervåningen (där vi ska bo) blir klar med kök och allt.
Så just nu känns allting bra och vi gillar området vi bor på.

Genom Manpower fick både jag och Olivia jobb på dagis och det gick fort kan jag säga. I fredags kl 10.00 hade vi möte med en på Manpower och kl 16.00 ringde han till oss och sa att vi ska få jobba på dagis veckan som kommer, alltså nu i veckan.
Så nu är vi båda på dagis och leker med barnen som är ganska vilda haha men gulliga såklart!


Förhoppningsvis blir vi bättre på att blogga och jag gör det också för att sen kunna kolla tillbaka i arkiven och läsa allt vi har varit med om nu när vi bor i Norge!

 



Två bilder från där vi bor!